2013. 10. 31.

Torma Galina, Budapest, (Out); Prága mail art

Megérkezett a címzetthez a másik 'úti mail art', nagy örömet váltva ki a közös élmények miatt. A kollázson lévő képrészletekhez, a talált cetlikhez, de különösen a zacskóhoz külön-külön kis történetek tartoznak. Utóbbin a nagy pecsét pl. egy prágai csatornafedél képe.

Torma Gergely, Budapest, (Out)

Gergő fiam sem maradhat ki a prágai élményekből. Három Kafka képeslapot, rajtuk talált cetlik, egy kerékpáros szórólapot és mindezt egy még tiszta, kutyáknak szánt zacskóban. Mindegyik részlet alkalmas életének egy-egy momentumára emlékeztetőnek.

Marni Zainodin, Malajzia, (Out)

Marni lapja elég régóta várt válaszra. Korábban készítettem egy mesekönyvet a lányom és jómagam együttműködésével. Nem tudom mit szól majd hozzá a címzett, az ő lapjai mindig hagyományos (akvarell, tempera stb.) technikákkal készülnek.

2013. 10. 30.

Tatiana Makarova, Matata, Oroszország, (In)

Tatjanának ez már a harmadik lapja. Mondhatnám azt is, hogy a kezdeteknél tartunk. Meglepő, de a képes oldal színes műanyag ragasztószalagokból állt össze. Thank you!

2013. 10. 29.

Gábos József, Budapest, (In)

Gábos Jóska meglepett egy mappával, nem is a mappa okozta, hanem az a hangulat, amit közölt vele. A 12 lapból hármat megmutatok. Bevallom nem szívesen lettem volna akkor a helyében, jól mutatja ezt az az ellenpontozás amely mindegyik oldalán megvan. Köszönöm!

2013. 10. 28.

Old card...

Prágában voltunk a lányommal, a véletlenek összjátéka, hogy egy képeslapokkal jól ellátott antikváriumba keveredtünk. A 'csárdás' című lapot ott vásároltam, 1913-ból való. A csíkos és kockás nadrágú cigány(?) zenészeket furcsállom, meg a csellót is, de ettől függetlenül élmény ez a lap. A Susannicon blogon még másik három lapot is megmutatok.

2013. 10. 25.

Pause...

Some days pause.
Einige Tage Pause.
Néhány nap szünet.

2013. 10. 24.

Bob Ray, USA, (In)

Az elküldött 'Only mail art' kiadványért érkezett Bobtól köszönet, a neki küldött munkák is szerepelnek benne. A jó szavak jól estek. :-) Thank you Bob, glad!

Roland Halbritter, Németország, (In)

Nem is tudom mikor kaptam Rolandtól utoljára mail artot. Mókás ez az ingyenes lila lap, kaptam már néhányat többektől is. :-) Most egy émet festő és grafikus (Aloys Ohlmann) halála volt az apropó.

2013. 10. 23.

Stan Askew, USA, (In)

Régen kaptam Stantől küldeményt annál inkább gazdag az, ami most érkezett. A jellegzetesen kétcentes bélyegekkel körülvett pénzféle, a hátlapján kollázzsal, a régi képen pedig Frida Kahlo van Diego Riverával és az elsőnapi boríték is meglepetés. Köszönöm szépen! Thank you very much Stan!

2013. 10. 22.

Mim Golub Scalin, USA, (In)

Új levelezőtársat köszönthetek, a munkáival már találkoztam, de meglepetésként ért. Régi mail artos már a feladó, igyekszem majd minél előbb válaszolni. Thank you! Welcome Mim!

Wilma Duguay, Kanada, (Out)

Wilma biztosan meg fog lepődni, ilyesmit még nem kapott tőlem. A lap minden darabja -a régi bélyegek kivételével- talált papírok, ezért került a borítékra a 'found art' pecsét. :-)

2013. 10. 21.

Eraser Heed, Svédország, (Out)

Régebben felírtam magamnak Eraser nevét és címét -biztos tetszett valamelyik munkája-, mivel ez a lap kísérlet, úgy gondoltam miért is ne ő kapja meg.

2013. 10. 20.

Samuel Montalvetti, Argentina, (Out)

Egy újabb elmaradást teljesítettem, Samuel sokszor foglalkozik a betűkkel, most kap tőlem egy szép A-t. :-)

2013. 10. 19.

Erni Bär, DharmaDada, Németország, (In)

Fura lett beszkennelve Erni lapja, a fényes tükröződő részek sötétszürkében jelentek meg. A jókedv azért jellemző továbbra is. :-)

2013. 10. 18.

Jennie Hinchcliff, USA, (In); Ex Postal Facto

Nagy mail art rendezvény lesz! Köszönet érkezett az elküldött anyagért, ha jól látom, ez már a 717. ?! Aki szeretne, meghívót küldök szívesen, kaptam jónéhányat. :-) Thank you Jennie!

2013. 10. 17.

Németh Bea, Magyarország, (Out)

Ugyancsak Beának szólt az előző lap is, akkor ígértem elmondom a történetet. Bea nemezzel foglalkozik, honlapján sok szép munka található. Lassan kivénhedt szövet barett fejfedőm helyébe ő készít újat számomra, nemezből. :-)

Gábos József, Magyarország, (Out)

Több kollázshoz alkalmas alapanyagot kaptam Jóskától, ezt köszönöm meg ezzel a mail arttal. A plakátfotó feldolgozása -ismervén az ilyen témájú fotóit- remélem tetszést arat.

2013. 10. 16.

xxJones, Ausztria, (In)

Óriás borítékban kis művészkönyvecske érkezett. Az indíték a mail artosok nemzetközi szervezetének (IUOMA) 25 éves fennállása. Köszönöm! Danke sehr!

Láng Eszter, Magyarország, (Out)

Újabb Only mail art kiadványt küldtem el, örülök, mert Eszternek nagyon tetszett és személyesen kért egy példányt.

2013. 10. 15.

Perneczky Géza, Németország, (Out)

Legutóbbi találkozásunkkor került szóba a borítékon szereplő könyv 'okossága'. Valahogy a téma és az ilyen jellegű tárgyalása nálam nehezen fér össze. :-) A borítékban az ígért Only mail art kiadványom van, mellé egy kis segítség a mindennapokhoz, hiszen társadalmi problémák is előkerültek a beszélgetésünk során.

Marni Zainodin, Malajzia, (In)

Már váltottunk mail artot Marnival, úgy látszik újra eszébe jutottam. Ritka az ilyen 'realista' kép a küldeményművészek között.

2013. 10. 14.

Név nélkül, Magyarország, (Out)

Azért név nélkül és azért csak az egyik oldalt mutatom, mert meglepetésnek készült és túl hamar kiderülne a címzett. Visszatérünk még rá egy kis történettel körítve. :-)