2008. 10. 30.

Bruno Chiarlone, Olaszország, (In)




Érdekes Bruno Chiarlone másik küldeménye is. A személyre szóló momentumok és a meglepetések fő érdemei. Másodlagos borítékban jött, azaz feladója tulajdonképpen Keith A. Buchholz. :-) Szokatlan dolog, hogy az imitált euro beolvasásakor előszőr a szkenner kiabált, hogy pénz nem másolható, csak másodszorra fogadott szót.


Bruno Chiarlone, Olaszország, (In)


Örülök a lapnak, a feladó nevét már régóta ismerem különböző mail art helyekről. Figyelemre méltó a reneszánsz lapjaimra reagálás. Köszönöm, grazie assai, thank you, danke! :-)

Roland Halbritter, Németország, (In)

Felkérés Roland Halbrittertől, hogy az Andreas Hofer projektben vegyek részt.

2008. 10. 29.

Ruud Janssen, Hollandia, (In)

Köszönet érkezett Ruud Janssentől, újabb adatlapokkal és híradásokkal, többek között a Fluxlist Europa blogról.

Bruno Capatti, Olaszország, (Out)


A címzett nevével az Iuoma & Tam oldalon találkoztam, szintén egy postaládát fotózott. Gondoltam legyen egy magyar társa is.

Angela Behrendt, Németország (Out)


A bélyegzőkből kialakított új minta, tulajdonképpen reneszánsz könyvkötésről vettem kölcsön. A másik kép utcai fotó, készült egy sorozat street art kép (az áttört minta hátlapja), időnként egy-egy közlésre kerül. Az előzőekben már kettőt be is mutattam. A borítékban még volt csipke-képeslap és két kis horgolt terítőcske, ami látszik a borítékon. Az egyiket visszakértem, ha lehet valami kis ábrázolással.

2008. 10. 28.

Ko de Jonge, Hollandia, (Out)







A korábban az Archives Art=Start + jelzéssel kapott kis könyvecske elkészült.

Ruud Janssen, Hollandia, (In)


Az akrillal festett egyedi borítékban a bélyegzőarchivum két újabb adatlapja érkezett, valamint a bélyegzője, a személyes köszönet mellett.

2008. 10. 25.

Cascadia Artpost, USA, (Out)




Válasz a kapott küldeményre. Egyéb anyagok mellett (bélyegzők plakátja, aszfalt fotósorozat, street art sorozat, bélyegtervek stb.) a bélyeg, az utcaképek és a közlekedés a főszereplő, mint azt megtudtam, ez különösen érdekli a Cascadia Artpost fenntartóját. A felső mail art sarkában édesapám van egy Zündapp oldalkocsis motorkerékpáron (valamikor 1955-58 körül). A street arthoz még majd visszatérek.

Ludwig Múzeum, Magyarország, (Out)

A Spanyolnátha Művészeti Folyóirat reneszánsz pályázatán szereplő anyagból való mail art. Úgy gondoltam mégiscsak érinti a címzettet, igazából egy köszönőlevél van benne. A Ludwig Múzeum legutóbbi meglátogatása alkalmával nem találtam az ingyenes belépőm (vissza kellett adnom nyugdíjba vonulásom alkalmából), a pénztárnál múzeumi múltamra tekintettel kaptam egy ingyenes jegyet (amikor meglepődtem a magas beléptidíjon). Köszönöm.

2008. 10. 23.

Peter Dowker, Kanada (Out)


Talán felfigyeltek többen, hogy Peter Dowker műve már szerepelt 2008.10.19 -én. Azóta kiderítettem, a 'recycled back' megjegyzés azt jelenti, hogy a feladó visszavárja munkáját. Íme a visszaútra átalakított mail art.

2008. 10. 22.

Ryosuke Cohen, Japan, (Out)


Az előző két bejegyzéshez hasonlóan a bélyegző archivumnak szánt lap, mellette saját lapom. A címzettet a mail art lapokon megjelent bélyegzőiért választottam, kíváncsian várom a továbbiakat.

Fripsnek, Belgium, (Out)


Hasonlóan az előző bejegyzéshez a bélyegző archivum számára készült, kiváncsian várom, hogy Frips mely saját nyomatát társitja hozzá.

Kunstkeller Annaberg, Jörg Seifert, Németország, (Out)


Ruud Janssentől kapott 'adatlap' a bélyegző gyűjtemény számára, egyik oldalának kitöltése után Jörg Seifertnek küldtem tovább, egy saját mail art lap társaságában.

Ruud Janssennek, Hollandia, (Out)



Voltam a Bélyegmúzeumban, meglepődtem, egyedülálló gyűjtemény. A sok érdekesség mellett (pl. a kék Mauritius) a bélyegzőkből és lenyomataikból is óriási anyaguk van. Ezt a kis plakátot Ruud Janssen bélyegzőarchivuma számára vettem meg. A belső csomagoláson Picasso, a külsőn pedig a bélyegeket megelőző pecsétekből szerepel néhány.

2008. 10. 20.

Susannia, Németország, (In)

Köszönöm szépen a gratulációt. Örülök a nívódíjnak, a gratulációnak és a mail art lapnak! Tetszik! Felhívom a figyelmet arra, hogy Susanna Lakner az előző Mail Art Biennále nívódíjasa, az ezzel járó online kiállítása, 'Alice füzete' megtekinthető a Mailart.hu oldalon.

2008. 10. 19.

Cascadia Artpost, USA, (In)





Igazán tartalmas, szép és érdekes küldemény érkezett. Thank you for your mailart and artistamps! Jack a mail art mellett a művészbélyeg tervezés, készítés jeles képviselője.

Angela Behrendt, Németország, (In)


Angela újabb, hímzett lapja mellé egy sorozat aszfalt-fotót kaptam, régebbi felvételei. Úgy látszik az aszfaltnyomok nem csak az én érdeklődésemet keltették fel.

Peter Dowker, Kanada (In)


Egyedi, érdekes levelezőlap érkezett Peter Dowkertől, hordozza a mail art, dada és fluxus minden jellegzetességét. Thank you for the mail art. Majd elfelejtettem, blogja a flipflopmailart
is izgalmas, érdekes anyagok találhatók rajta.

2008. 10. 17.

Levelezőlap Fripstől, Belgium, (In)

Frips levelezőlapja. Furcsa, de éppen hasonlókkal próbálkozom, papírkivágással.

2008. 10. 14.

Cascadia Artpost, USA, (In)

Figyelemre méltó lap, egyéni bélyeggel, bélyegzőkkel. Az elküldött aszfaltfotós képre érkezett válasz.

Angela Behrendtnek, Németország (Out)

Már régebben ki szerettem volna próbálni a papírkivágást, a lengyel népművészet egyik külön ága. Az indíttatás is onnan ered. Gondolom Angela szellemiségének is megfelel.

Fripsnek, Belgium, (Out)

Úgy tudom a címzett kedveli a cicákat, gondoltam meglepem, ha már találtam ezt a régi macskás magyar bélyeget. :-) Készítettem új bélyegzőket is, ez az egyik.

2008. 10. 12.

Alphabet Booklets, Ruud Janssen, Hollandia, (Out)

Elkészült az Alphabet Booklets, ez a dupla oldal mutatvány belőle, egy másik lap a felkéréssel együtt a 2008. 10. 08 alatti bejegyzésnél található. Bizonyára hamarosan az egész látható lesz Ruud Janssen új, Alphabet Booklets blogján.

2008. 10. 10.

Kunstkeller Annaberg, Jörg Seifert, Németország, (In)




Tartalmas küldemény érkezett Jörg Seiferttől, az elküldött DADA anyagra válaszként. A bőség zavarában az itt látható egyedi munkákat választottam bemutatásra. A DADA projekt még december 31-ig érvényes! Lásd a szeptember 27-i bejegyzést.